torstai 13. marraskuuta 2014

Bag Drop - laukut lentokoneeseen

Jos teet lähtöselvityksen tiskillä, matkatavarat jätetään siinä samalla työntekijän ohjeistuksen mukaisesti linjalle. Laukku on yleensä aseteltava pitkittäin kyljelleen kantokahva ylöspäin. Jos tunnet olosi epävarmaksi, katso miten edelläolija toimii. Virkailija tulostaa laukkuusi kiinnitettävän lirpakkeen ja kiinnittää sen. Hän antaa sinulle toisen osan liimapintaisesta kuitista, joka on säilytettävä katoamisen varalle. Suositeltavaa on laittaa se esimerkiksi lentolipun tai passin takapuolelle katoamisen varalta.

Lirpake 

Jos olet tehnyt lähtöselvityksen itsepalvelupäätteellä, olet saanut tulostettavan
lirpakkeen koneesta, voit kuitenkin halutessasi jonottaa tiskille, jolla on virkailija, ja toimia edellä mainitulla tavalla. Voit kuitenkin myös mennä itsepalvelutiskille, jossa lirpake tulee kiinnittää laukun kyljessä olevaan kahvaan. Muista ottaa lirpakkeesta kuitti itsellesi. Omat bag drop pisteesi tunnistat käyttämäsi lentoyhtiön logosta ja lennon numerosta, joka lukee lentolipussasi.

Muista ottaa huomioon painoraja, se on vaihtelee eri yhtiöittäin ja ylimääräisistä kiloista peritään lisämaksua. Raja on löydettävissä kunkin yhtiön nettisivuilta.

Oikeaoppisesti laukunkahvaan kiinnitetty lirpake
Määränpäässäsi seuraa opastuksia laukkujen palautukseen. Oman hihnasi tunnistat lentosi numerosta ja lähtöpaikasta, jotka näkyvät lentolipussasi. Hihnan löydettyäsi odota omaa laukkuasi keltaisen viivan takana. Muista olla ystävällinen äläkä tungeksi, muutkin haluavat löytää laukkunsa. Jos vahingossa satut ottamaan väärän laukun, palauta se hihnalle. Eikä hätää, vaikka et laukkuasi ensimmäisellä kerralla huomaisikaan, se pyörii hihnalla jonkin aikaa.

Kun tämä on ohi, voit hyvällä mielin heittää lirpakkeen ja kuitin pois. Näin olet suorittanut onnistuneen matkatavaroiden kuljetuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti