maanantai 3. marraskuuta 2014

Exkursionen och persontrafikmässan

Reissu alkoi 27.10.2014 Helsinki-Vantaan lentoasemalta Norwegianin lennolla DY4282 Arlandaan. Pääsin istumaan lentokoneessa ikkunapaikalle ja maisemat olivat erinomaiset vaikka ilma olikin vähän pilvinen.

Arlandan lentokentälle saapuessamme meille hankittiin joukkoliikennelippu mikä oikeutti joukkoliikenteen käytön 72 tunnin ajan. Mielestäni lippu oli erittäin järkevästi suunniteltu ja meni hetki ennen kuin huomasin lipun toimintaidean ja kuinka sitä hallitaan sähköisesti sisällä olevan sirun avulla.



Ensimmäisen päivän ohjelmassa oli tutustuminen Slussenin historiaan, nykyhetkeen ja tulevaisuuden suunnitelmiin yhdessä Ruotsissa opiskelevien ulkomaalaisten kanssa. Pääsimme myös pienissä sekaryhmissä, jotka koostuivat niin suomalaisista kuin ulkomaalaisista opiskelijoista, tutustumaan vapaasti Slussenin lähialueeseen ja löysimmekin hienon näköalapaikan puolalaisen opiskelijaoppaamme avulla. Näköalapaikalta näki erinomaisesti Slussenin käynnissäolevaa työmaata.



Toisen päivän ohjelmaan kuului ekskursion kohokohta eli joukkoliikennemessut, jotka olivat mielestäni erittäin hyvin järjestetty. Joukkoliikennevälineillä pääsi messukeskukselle mielestäni helposti, vaikka olenkin tällainen yksityisautoilua enemmän harrastava henkilö. Messuilla tutustuin erittäin mielenkiintoisiin, uusiin kontakteihin ja liikeideoihin, mitä ei ole mielestäni vielä Suomessa huomioitu.

Ruotsin messukulttuuri poikkeaa Suomen messukulttuurista mielestäni monella tapaa. Esimerkiksi tunnelma oli vastaanottavaisempi sekä avoimempi myös meitä opiskelijoita kohtaan, jotka eivät ole pääkohderyhmä markkinatyötä tekeville yrityksille.
















Tässä muutama mielenkiintoinen uusi kontakti. Vielä on edessä sähköpostien vaihtoa, jos saisi mahdollisia, uusia ekskursiokohteita aikaiseksi, esimerkiksi Skånetrafiken.



Kolmantena päivänä jouduimme kahden muun opiskelijan kanssa irtautumaan hieman aikaisemmin suunnitellusta ohjelmasta, mutta pääsimme kokemaan Arlanda Expressin huiman vauhdin. Juna kulki hetkellisesti jopa yli 200km/h.



Mielestäni Arlanda Expressin käyttäminen oli erittäin järkevä ratkaisu, koska matka Tukholman keskustasta Arlandan lentokentälle kesti vain 20 minuuttia. Kun saavuimme lentokentälle, meillä oli hetki aikaa hengähtää ennen lentoa ja vaihtaa ajatuksia ekskursiosta, sekä valmistautua Suomessa odottavaan projektiimme.
Kaiken kaikkiaan reissu oli erittäin onnistunut ja odotan innolla uusia ekskursioita. Koko porukan yhteishenki oli mahtava ja teidän kanssanne tuli hienoja, uusia kokemuksia.

Hjärtliga hälsningar,

 Miikka Hara









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti