torstai 13. marraskuuta 2014

Tukholma ekskursio, aivan loistava tapa oppia uutta!

Hmm. matka Tukholmaan joukkoliikennemessuille, siis tottakai I´m in! Tämä oli ensimmäinen ajatus mikä minulle tuli mieleen, kun asiaa esiteltiin. Matkan yhtenä tarkoituksena oli messut, mutta muu toiminta matkan aikana ja ennen sitä on ihan yhtä tärkeää ja avuksi myöhemmin oppimisessa. Matkan tiimoilta tehtiin etukäteen tarkkoja suunnitelmia, aikatauluista ja kuinka tulisi liikkua. Suunnitelmia työstettiin ryhmissä ja esiteltiin muille luokan kesken. Hyvä keino saada kaikki mukaan samaan ryhmähenkeen jo heti alusta ja loi hyvän pohjan liikkumisen onnistumiselle.

Kaikki asiathan ei voi mennä suunnitelmien mukaan ja kaikkea ei oltu etukäteen suunniteltukkaan, joten jouduttiin yhdessä soveltamaan ja etsimään ratkisuja. Ruotsin kielen oppiminen ja käyttäminen oli vahvassa roolissa kaikilla ennen ja jälkeen matkan. Tutustuttiin tarkasti eri joukkoliikennevälineisiin, lipun ostoon, liikkumiseen, tiedonhankintaan, tiedon dokumentointiin ja nyt vielä sen jakamiseen muille. Käytiin tottakai joukkoliikennemessuilla.

Tutustuttiin ekskursion aikana Suomalaiseen ja Ruotsalaiseen lentokenttään, Norjalaiseen lentokoneeseen, Suomalaiseen ja Ruotsalaiseen Junaliikenteeseen, Ruotsalaiseen metroon, Suomalaiseen ja Ruotsalaiseen bussiliikenteeseen, Suomalaiseen ja Ruotsalaiseen raitiovaunuun ja laivaliikenteeseen Suomen ja Ruotsin välillä, Eli ainoat kulkuneuvot mitkä jäi käyttämättä oli taksi kummassakin maassa ja metro Suomessa.

Tuli hyvää vertailua ja taksia kun en lue joukkoliikennevälineeksi täytyy sanoa, että erinomaista!  En olisi voinut oppia samaa tietomäärää kaikesta, jos olisin istunut vain koulussa tunnilla ja joku olisi opettanut minua! En pystyisi mitenkään jatkossa hahmottamaan opetettua asiaa joukkoliikenteestä lähellekkään yhtä hyvin, kuin ekskursion jälkeen! Lisäksi huikeaa parannusta kielenoppimiseen, niin Englannin kuin Ruotsinkin suhteen! Puhumattakaan toimimiseen ryhmissä, johtamiseen, kontaktien luomiseen tulevaa työuraa varten, tulevaisuuden näkymien kartoittamiseen yms. yms. ja kaikki tämä vain kolmessa päivässä!

Minua olisi saanut opettaa pitkään ennenkuin olisin saanut kaikki asiat opituksi! Voisin tähän kirjoitella seikkaperäisemmin messuista ja kaikesta mihin kiinnitin huomiota, mutta muut ovat jo ehtineet ensin ja tehneet hyvää työtä. Loistava ryhmä, erinomaiset opettajat ja huippureissu!

Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti