torstai 6. marraskuuta 2014

Rolig resa och nya upplevelse

Kun koulun alussa sain kuulla, että olemme lähdössä ryhmän kanssa matkalle Tukholmaan, en osannut kuvitella kuinka hieno reissu olisi edessä. Neljään päivään mahtui monta uutta kokemusta ja joka päivä opin jotain uutta. Matkan tarkoituksena oli tietenkin tutustua Tukholman joukkoliikenteeseen, kaupunkiin, käydä joukkoliikennemessuilla ja käyttää tietenkin ruotsin kieltä. Mielestäni tavoitteissa onnistuttiin yli odotusten.


 Heti ensimmäisenä päivänä koin jotain täysin uutta, kun matkustimme lentokoneella Arlandaan. Ilmeistä voi päätellä, kuinka paljon jännitti. Hjälpa mig! Koneen rullaillessa rauhassa kiitoradalle ihmettelin, että eihän tämä tällaisesta vauhdista voi ilmaan nousta. Hätkähdin ja päässäni pyörähti muutamaankin kertaan, kun kone sitten oikeasti kiihdytti. Muilla oli tietenkin hauskaa seurata ilmeitäni, kun kone 
sitten nousi ilmaan.










Sää oli pilvinen ja vaikka en istunut ihan ikkunan vieressä, näin hienoja maisemia ja fiilistelin alla näkyviä pienen pieniä puita, autoja ja kiiltävää merta. Det var så vackert.









En ole aikaisemmin käynyt kuin Tukholman vanhassa kaupungissa joten oli hienoa päästä kulkemaan muuallakin. Matkalippu, jolla pääsi päivän aikana rajoittamattomasti kulkemaan, oli todella kätevä. Tukholman joukkoliikenne on nyt tutumpi kuin minkään muun kaupungin Suomessa. Slussen oli todella mielenkiintoinen paikka ja projekti. Odotan innolla näkeväni, millainen siitä loppujen lopuksi tulee.

Näköalapaikalta näki hienosti Slussenia


Raiteet tulivat tällä matkalla tutuksi
























Joukkoliikennemessut avasivat omaa alaa ja sen laajuutta monipuolisella tarjonnallaan. Mielenkiintoista oli huomata, että vaikka olemme ”pelkkiä opiskelijoita”, meihin suhtauduttiin tietyllä vakavuudella. Oli hieno nähdä, että meille oltiin innokkaita kertomaan alasta ja yrityksistä ja kuinka meissä nähtiin se tulevaisuuden potentiaali.
Messut olivat tietenkin myös hyvä mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, luoda kontakteihin ja nähdä hieman miltä meidänkin tulevaisuutemme työelämä saattaa näyttää. Ja tietenkin, opetella käyttämään ruotsin kieltä, jota rohkaistuin jopa hieman käyttämään matkan aikana. Oli jännittävää osallistua uuden Volvon hybridibussin julkistamistilaisuuteen – ja tietenkin kohottaa sille kuohuva malja. Ohessa on video bussin latauspisteen toiminnasta.




Viimeisenä päivänä vierailimme Hammarby Sjöstadissa ja Glashusettissa. Ekologisuus ja ympäristöystävällisempi tulevaisuus ovat minua kiinnostavia aiheita ja Tukholman joukkoliikenteessä huomasin paljon mistä Suomessakin voisi ottaa mallia. 


Vasemmalla varoitusvalot, kun raitiovaunu menee ohitse.
Oikella sähköauton latauspistoke.
 Glashusettissa vierailu ja Tukholman joukkoliikenteeseen tutustuminen avasi silmät sille, että toimiva joukkoliikenne voi myös oikeasti olla vihreämpi vaihtoehto. Tukholman linja-autot kulkevat (ainakin suurin osa) esimerkiksi etanolilla tai biokaasulla.

Det är mycke bra.


Glashusettissa esiteltiin esimerkiksi
kaupungin jätteenkäsittelyprosessia.

Opettavainen matka päättyi laivamatkaan takaisin Helsinkiin. Melkein toivon, että olisin päässyt uudelleen lentämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti