maanantai 3. marraskuuta 2014

Tukholman ekskursio


                                                 Tukholman ekskursion alku

Maanantaina 27.10 lähdimme Riihimäeltä junalla Helsinkiin, josta lensimme ruotsiin. Saavuimme Ruotsiin vähän 9 jälkeen ja jatkoimme siitä matkaa bussilla ja junalla kohti Tukholman keskustaa. Olimme varanneet lounaan Tabbouli nimisestä ravintolasta jossa ruoka oli oikein maistuvaa. Veimme tavarat hotelliin ja jatkoimme siitä matkaa Slusseniin, jossa meille luennoitiin Slussenin historiasta sekä siitä mitä kaikkea olisi tarkoitus rakentaa seuraavien vuosikymmenien aikana.
Seuraavana päivänä oli Persontrafik messut, jossa esiteltiin oikeastaan kaikkea liikenteeseen liittyvää, mutta enimmäkseen päähän jäi uudet bussit ja niiden uuden karhea tekniikka, sekä tietenkin niiden loistava varustetaso. Täytyy kanssa antaa Ruotsalaisille pisteet siitä, että tarjolla oli myös ruokaa ja juomaa joka lähtöön.

                                                          Julkinen liikenne

Tukholman julkinen liikenne on aivan toista maata kuin Suomessa. Ensinnäkin kalusto on siistiä ja hyvin pidettyä sekä liikkuminen metrolla tai junalla on nopeaa ja helppoa. Toisekseen Junien, Metrojen ja bussien vaihdot sujuivat erittäin kivuttomasti, koska niitä kulkee koko ajan tosi tiuhalla aikavälillä. Sen takia varmaan ostimme 72 tunnin liput, joilla pääsi kulkemaan joukkoliiketeellä edestakaisin ja joka suuntaan. Tähän loppuun vielä semmoinen asia että jos suomessa toimisi julkinen liikenne samalla tavalla kun Länsinaapurissa niin en kyllä edes harkitsisi oman auton ostoa.


Resa till Sverige var lärorikt och nödvändigt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti