torstai 13. marraskuuta 2014

Juokkoliikenteeseen tutustumassa

Kävimme tutustumassa lokakuun lopussa ryhmän kanssa joukkoliikenteeseen hieman pidemmän kaavan kautta. Matka alkoi Riihimäeltä maanantaiaamuna junalla Tikkurilaan ja sitä linja-autolla lentoasemalle. Vaikka matka oli suunniteltu tarkkaan ja liput hankittu etukäteen, piti suunnitelmaa muuttaa heti, koska bussiliput eivät ehtineet paikalle. Saimme kuitenkin liput hankittua kuljettajalta ja ehdimme lentoasemalle ajoissa. Asemalla kaikki sujui hyvin ja vaikka lento ei ihan lähtenyt ajallaan, saavuimme Arlandaan lähes aikataulussa.

 Lentoasemalta ostettiin 72 tunnin joukkoliikenneliput ja lähdettiin ulos odottamaan bussia. Pysäkki oli hieman erilainen kuin Suomessa, koska lähes joka linjalle oli oma pysähtymispaikkansa. Opasteet olivat kuitenkin hyvät, joten oikea paikka oli helppo löytää. Bussista vaihdoimme junaan, jolla pääsimme Tukholman keskustaan. Junallakin oli helppoa matkustaa ja varsinkin junan informaationäyttö oli varmatoimisempi kuin Helsingin lähijunissa.

Tukholmassa liikuimme joukkoliikennevälineillä kolme päivää, joiden aikana sai hyvän kuvan niiden toiminnasta. Parhaiten jäi mieleen paikallisjuna- ja metroasemien siisteys ja viihtyisyys. Laitureille pääsyyn piti olla lippu, jotta pääsi portista läpi itse asemalaiturille. Asemilla ei ollut niin paljoa ihmisiä oleskelemassa kuin Suomessa. Julkisilla kulkeminen tuntui vuorokaudenajasta riippumatta turvalliselta.

En koko matkan aikana huomannut ruuhkia Tukholmassa. Ruuhka-aikoinakin kaupungin liikenne näytti sujuvan hyvin. Kaupungissa on voimassa ruuhkamaksu, mikä on vähentänyt autoilua kaupungin keskustassa. Olisi mielenkiintoista nähdä miten ruuhkamaksu vaikuttaisi Helsingissä. Ruotsi on myös siinä asiassa Suomea edellä liikenteen suhteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti