torstai 13. marraskuuta 2014

INLINU14A6 seikkaili Ruotsin Tukholmassa



Lokakuun lopulla lähdimme luokan kanssa muutamaksi päiväksi Tukholmaan, pääasiallisesti käymään Persontrafik2014-messuilla. Lähdimme maanantaiaamuna puoli seitsemän aikaan Riihimäeltä junalla Tikkurilaan, jossa vaihdoimme bussiin ja matkasimme Helsinki-Vantaan lentokentälle. Lentokentällä suoritimme lähtöselvityksen ja odottelimme porttien aukeamista, osa hieman jännittyneinä, sillä joillekin kyseessä oli ensimmäinen lentomatka. Itselle kyseessähän oli ”jo” kolmas lentoreissu. Lensimme siis Tukholmaan Arlandan kentälle, lento kesti aikalailla tasan tunnin. Arlandasta ostimme jokaiselle 72 tunnin joukkoliikenneliput, joilla Tukholman alueella pääsi vaivattomasti matkustamaan oikeastaan mihin vain. Tukholmassa kävimme syömässä ja viemässä matkatavarat hostellille, sen jälkeen matkasimme Slussenille, jossa tutustuimme alueeseen ja kuuntelimme esityksen. Kiertelimme myös SIFA:n oppilaan kanssa katselemassa maisemia. Illalla söimme yhdessä ja vietimme erilaisissa porukoissa aikaa, hauskaa oli!

Tiistaina kävimme joukkoliikennemessuilla, jossa riitti kyllä katseltavaa koko päiväksi. Oli busseja, takseja, erilaisia sovelluksia, erilaisia ihmisiä.. Vaikka mitä tutustumisen arvoista. Messukulttuuri Ruotsissa on kyllä ihan eri luokkaa kuin Suomessa, taas kerran meidän täytyisi ottaa mallia rakkaasta naapuristamme. Messuilla paljastettiin muun muassa uusi Volvon bussi, jota joka pysäkillä ladataan aina hetki. Messut olivat kyllä hyvä tapa tutustua alaan ja kerätä itselle hieman lisää informaatiota eri toimijoista ja sovelluksista. Messujen jälkeen vietimme taas iltaa yhdessä, kaikenlaisia kommelluksiakin yöhön ja iltaan sattui, mutta ei niistä sen enempää tässä blogissa.  

Ruotsissa muuten minua ihmetytti joukkoliikenteen käytön helppous ja asemien yleinen siisteys. Sillä, että laiturille ei päässyt ilman matkakorttia, on varmasti iso vaikutus, mutta ehkäpä ruotsalaiset ovat tajunneet kuinka paljon mukavampaa on matkustaa siistillä ja sujuvalla joukkoliikenteellä. Yllätyin positiivisesti informaation paljouteen, esimerkiksi asemilla. Junissa oli jopa esillä kartta tulevista pysähdyspaikoista.

Keskiviikkona suuntasimme vielä parille luennolle ja esitykselle. GlashusEtin kautta selvisimme laivalle, jolla matkasimme sitten yön yli takaisin Suomeen. Torstain puolella sitten matkasimme ratikalla ja junalla takaisin Riihimäelle, josta jotkut vielä lähtivät Kauppakeskus Goodmanin liikenteenohjausprojektiin hommiin muutaman tunnin lepäilyllä.

Reissu oli erittäin antoisa ja oli mukava tutustua paremmin luokkatovereihin. Tutustuin myös oman kuuden hengen ryhmäni kanssa paremmin, kiitos siitä heille! Kaiken kaikkiaan ihmiset meidän luokalla ovat huipputyyppejä, joiden kanssa mieluusti lähtisin uudestaan ekskursioreissulle koska tahansa, minne tahansa.
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti