maanantai 3. marraskuuta 2014

Toimintaohje terminaalista siirtyminen laivaan

Risteilymatkan voi etukäteen varata ja ostaa

- laivayhtiön nettisivuilta http://www.vikingline.fi/fi/suomi/varaa-maksa-muuta/
- soittamalla suoraan laivayhtiön varauspalvelun numeroon 0600-41577 
- ostamalla mahdollisesti terminaalista löytyvällä automaatilla (kuva)


Matkaliput noudetaan terminaalin check-inistä. Sinne voi suunnistaa terminaalista löytyvän kartan avulla. Henkilö- ja hyttiselvitys alkaa noin 90 minuuttia ennen lähtöaikaa. Matkustaessa tulee olla mukana kuvallinen henkilötodistus, esimerkiksi passi.



Matkalipusta näkee hytin numeron (5629), sijainnin (kansi 5) ja hytin luokan (B4). Alareunassa lukee onko lippu one way eli pelkkä meno, vai meno-paluu eli two way, ja laivan nimi.


Koska Suomi ja Ruotsi kuuluvat Schengen-maihin ei laivaan noustessa suoriteta tulli- tai rajatarkastuksia kuin pistotarkastuksina. Kuvien mukaiset portit kuitenkin estävät laivaan siirtymisen ilman matkustusasiakirjaa.
Matkustaessa laivalla on joitain rajoituksia tavarankuljetuksen suhteen. Esimerkiksi elintarvikkeiden, omien alkoholijuomien, pikaruoan tai suurien hedelmä- ja vihannesmäärien tuominen laivalle ilman lupaa on kiellettyä. Myös eläinten kuljettaminen on luvanvaraista.

Portin oikealla puolella on tunnistuslaite, joka lukee matkalipun ja avaa portit.




Tarkastusporttien jälkeen siirtyminen laivaan sujuu mutkattomasti seuraamalla kattoon kiinnitettyjä valo-opasteita, joissa lukee laivan nimi, opastusnuoli ja matkan määränpää.


Laivaan siirtyessä on mahdollista ottaa iloinen reissukuva, jonka voi myöhemmin ostaa muistoksi laivalta.


Siirtyminen on tehty helpoksi selkeillä opasteilla niin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Myös liikuntarajoitteiset on huomioitu mahdollistamalla kulkeminen ylempiin kerroksiin hissillä.


Kuvassa näkyy silta jota pitkin siirrytään laivaan.


Kirsi Kangasmaa ja Miikka Hara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti